Bali

Tijd voor een nieuwe update!
Eenmaal aangekomen in Sengiggi hebben Joemi en ik weer een scooter gehuurd om het wat te verkennen. Sengiggi is een wat grotere stad en heeft weinig cultuur. Het is meer een stad voor mensen die puur en alleen even willen relaxen in resorts in Indonesie en lekker en goedkoop willen eten. Niet echt ons ding dus.
Vanuit Sengiggi zijn we met de scooter naar Mataram gegaan. Dit is de hoofdstad van Lombok en was een grote chaos van scooters en auto's. Dus daar zaten we dan, met z'n tweeën op een scootertje, al toeterend door de grote drukke stad op zoek naar een van de heiligste tempels van Lombok. Helaas viel de tempel wel wat tegen maar het was een leuke dag!
Na Sengiggi en Mataram vervolgde Joemi en ik onze reis naar  Bali. Op een slowboat helaas. Dat betekende dat we een goedkope en ontzettend langzame boot moesten nemen omdat de fastboat vol was. We hebben er 5 uur over gedaan om de kust te bereiken en we waren lekker verband omdat wij (typisch) op het dek waren gaan liggen om eens flink bruin te worden.
Na deze lange trip kwamen we opnieuw aan in Ubud, het centrum van Bali. Hier hebben we 4 dagen gezeten omdat er echt ontzettend veel te zien en te doen is. We hebben onder andere een hele dag een taxi gehuurd waarmee we een tour maakten naar prachtige rijstvelden en twee hele mooie tempels, Pura Taman Ayun en Pura Ulun Danu.

Ook hebben we een yoga klasje gevolgd. Dat was echt een avontuur. Ik dacht dat ik flexibel was, maar na die dag was mijn zelfvertrouwen heel wat minder. We volgden namelijk een les voor ervaren yoga mensen en niet voor beginners. Dit was geheel per ongeluk natuurlijk maar we konden er niet echt om lachen na de oefening want we hadden nog een scootertour gepland. Samen met een Amerikaan en drie Indonesische jongens gingen we naar Tanah Lot. Een heeele mooie tempel aan de zee. Deze hebben we bezocht tijdens de zonsondergang. Echt een aanrader als je ooit naar Indonesie wil.
Helaas ben ik in Ubud ook een nacht heel erg ziek geweest. Ik denk dat het een voedselvergiftiging was want ik heb de hele nacht liggen overgeven. Na een dag rust ging het gelukkig wel weer goed.
Ubud is prachtig maar we willen nog meer zien. Daarom zitten we nu in Sanur. Een stadje in Bali waar eigenlijk vrij weinig te beleven is maar je kunt er lekker naar het strand en we hebben echt een leuk hostel met heel veel jongeren. Op dit moment zit ik aan tafel met een aantal mensen uit allerlei verschillende landen.
Ik heb het super naar mijn zin!

LiefsReacties

Populaire berichten