Op Lombok

Er is alweer ruim een week verstreken en ik heb al ontzettend veel meegemaakt dus tijd voor een post op mijn blog!
Vorige week zondag ben ik samen met mijn vriendinnen Nina en Joemi naar een klein eilandje vertrokken. Dit eiland hoort bij Lombok en heet Gili Trawangan. Wat er zo fijn aan is is dat er geen auto's of scooters zijn. Alles gaat met de fiets of met het paard en wagen. We zaten in een hostel dat precies in het midden van de hoofdstraat zat. Eigenlijk had je er ook niet meer dan een hoofdstraat, hier was alles te doen. Wat me opvalt is dat alles hier zo makkelijk is om te regelen. Wanneer je een taxi of een boot naar je volgende bestemming wil loop je naar een van de vele toeristenhuisje (het zijn meer een soort krotten want echt degelijke huizen hebben ze hier niet) en zeg je de naam van waar je heen wil en het wordt voor je geregeld. Je hebt geen flauw idee of je nou een betrouwbaar toeristenhuisje hebt gekozen of niet maar je ziet het wel of je vervoer komt opdagen. Tot nu toe is alles goed gegaan.
Op Gili hebben we een snorkeltour gedaan. Ontzettend leuk was dat. Ze beloofde ons dat we schildpadden gingen zien. En die belofte hebben ze waar gemaakt! We waren bij de eerste snorkelstop nog maar kort aan het zwemmen en we zagen een hele mooie grote schildpad voorbij zwemmen. Bij de volgende spots zwommen we tussen het koraal en ontzettend veel mooie vissen in alle kleuren. Het is niet normaal hoe goedkoop het hier is. De snorkeltrip was geloof ik 120.000 rupiah (ongeveer 8 euro) incl. lunch.
Na de Gili eilanden vertrokken Joemi en ik naar Lombok. Nina ging helaas terug naar Bali. Lombok ik totaal anders dan Bali. Er is hier veeel meer natuur en  bijna geen toeristen. Joemi en ik wilden graag de Rinjani vulkaan beklimmen dus gingen we naar het noorden naar een plekje dat Senaru heette. Helaas konden we door het regenseizoen geen vulkaan beklimmen maar we hebben wel een andere hele mooie wandeling gemaakt. Een gids nam ons mee naar twee enorm grote watervallen tussen de bergen. Hiervoor moesten we op onze blote  voeten door een snel stromende rivier, het was echt een avontuur. Na de watervallen klommen we omhoog richting de beste rijstvelden van die omgeving. Dit was werkelijk zo mooi, maar ook wel zwaar. We konden dwars door de rijstvelden heen lopen. Na de rijstvelden nam onze gids ons nog mee naar een lokaal dorpje. Het bestond echt uit niets meer dan een aantal kleine houten huisjes. Op het moment dat we er waren was er een bruiloft die we mochten bijwonen. Dit was heel speciaal. Het was alleen meer alsof wij de attractie waren in plaats van de mensen daar. Toen we bij de ceremonie kwamen staan waar alle jongens in traditionele kleding aan het trommelen waren werd het bijna even stil. Iedereen wilde met ons op de foto en we hadden hordes met kinderen achter ons aan. We mochten in een huisje het lokale eten proeven en rijstwijn drinken. Ze maken hier werkelijk waar alles van rijst. Na het eten ging de ceremonie verder. Er was een soort optocht door de straten van het dorpje. Dit was ontzettend vermoeien want we moesten een saron dragen omdat het een moslim ceremonie was en het was niet normaal heet. De mensen waren zo lief voor ons. Ze legden alles uit en we mochten overal bij zijn.
In de avond waren we lekker moe van de 7 uur durende wandeling en de vele nieuwe ervaringen maar we hadden met de jongen uit ons verblijf afgesproken wat rijstwijn te gaan drinken. Dit was voor hem heel speciaal kwamen we later achter want 'witte' meiden zijn nogal geliefd. Hij heette Didin en had geen geld om naar een feestje in het zuiden van Lombok te gaan dus vond hij het heel leuk om met ons even een klein feestje te maken. We zaten midden in de bergen en het wat volle maan. Op de achtergrond hoorde je de watervallen. Het was zo mooi. Toen wat vrienden van onze vriend Didin kwamen en er muziek werd gespeeld werd het echt een leuke avond.
Na Senaru vertrokken we weer naar Kuta Lombok. Dit is een surfersplekje in het zuiden van Lombok. We zaten in een heel erg leuke home stay samen met ongeveer 15 andere mensen. We werden al snel uitgenodigd om die avond de zonsondergang te kijken samen met de surfers op een enorme klif op het strand. Dit was de mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien. Kuta is een heel klein dorpje maar er zijn echt zo veel surfers dat het echt gezellig is. Iedereen kent elkaar. In de avond is er af en toe een feestje in een bar en komt iedereen dansen. We hebben zo veel leuke mensen ontmoet.
Vanochtend zijn Joemi en ik weer aangekomen in Sengiggi op Lombok. Hier willen we de meeste heilige Hindoe tempel gaan bezoeken en even op het strand liggen. Over een paar dagen gaan we weer naar Bali.

Ik ben helemaal verliefd op Indonesie.

Liefs


Reacties

Populaire berichten